Karriär

På Statisticon arbetar medarbetare med expertkompetens inom statistisk analys, data science, studiedesign, systemutveckling, datainsamling och projektledning – låter det som du? Varmt välkommen att skicka in ditt CV, vi är ständigt på jakt efter de vassaste medarbetarna i vår bransch.

Lediga tjänster

Statisticon söker statistiker och biostatistiker

Statisticon är ett personalägt konsultföretag som tillhandahåller kvalificerade tjänster inom statistik och databearbetning. Vår mission är att verka för en sund statistikanvändning som leder till kloka beslut i samhället.

Våra uppdrag spänner över ett brett område inom hälsa och välfärd. Vi hjälper forskare att designa studier som ska ge svar på medicinska fråge-ställningar. Vi tar fram befolkningsprognoser till kommuner och regioner. Vi analyserar omfattande registerbaserade och real world evidence studier. Vi använder machine learning för att analysera
komplexa samband. Tillsammans med våra systemutvecklare utvecklar vi verktyg och plattformar för datainsamling och visualisering. Gemensamt för uppdragen, som omfattar allt från enklare analyser till komplexa studier och undersökningar, är att det krävs analytisk kompetens, god samarbetsförmåga och en statistisk bakgrund för att ta sig an dem.

Vi söker

Vi söker nu fler statistiker/biostatistiker och uppmanar både dig som är senior och dig som nyligen kommit ut på arbetsmarknaden att söka.

Arbetsuppgifter

Som statistiker/biostatistiker kommer du att planera, leda och genomföra uppdrag, programmera och analysera data, tolka och presentera resultat samt ansvara för bra relationer med kunder, samarbetspartners och kollegor. Du kommer både att jobba självständigt med uppdrag och ingå i större eller mindre team.

Kvalifikationer

Du behöver ha minst kandidatexamen i statistik eller matematisk statistik, behärska svenska och engelska flytande i tal och skrift samt ha erfarenhet av scriptbaserade programmeringsspråk som R eller SAS.

Meriterande

Erfarenhet av statistisk bearbetning och analys av stora datamängder, registerbaserade studier, komplexa undersökningar, R-programmering, forskarutbildning inom statistik/biostatistik liksom erfarenhet från arbete som konsult är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förväntar oss att du tar en aktiv roll i vårt team. Du behöver vara initiativrik, prestigelös och analytisk.

Vi erbjuder

Statisticon erbjuder en kreativ arbetsmiljö med variationsrika arbetsuppgifter, utmanande uppdrag och mycket kompetenta kollegor. Du kommer att knytas till ett av våra kontor i Stockholm eller Uppsala. Du kommer att utvecklas både som statistiker och i rollen som professionell konsult. På Statisticon är alla medarbetare nyckelspelare. Dina insatser kommer att ha stor betydelse – för oss och för våra kunder.

Övrig information

Välkommen att skicka din ansökan till rekrytering@statisticon.se senast den 27 mars 2023 men gärna så snart som möjligt.

Har du frågor är du välkommen att kontakta operativ chef Marianne Mæhle-Schmidt, tel. 010 130 80 02, marianne.maehle-schmidt@statisticon.se.